KoliFabrikası

Firmanıza logo veya firma unvanı vs. baskılı koli yaptırmaya karar verdiniz fakat kolinizin üzerine ne tür bir baskı olması gerektiği hususunda kararsızsanız.
Öncelikle aşağıdaki soruları kendi kendinize defalarca sorunuz ve düşünerek hareket ediniz çünkü çoğu zaman müşterilerimizin bazı detayları düşünmeden hareket edip sonradan pişman olduklarını defalarca gördüğümüz için bu web sayfalarında detaylara çok yer verdik.

  • Baskılı koli yaptırırsanız ve üzerine firmanızın web adresini telefon numaranızı adresinizi vs. bastırdığınızda, sizden mal alan firmaların tepkisi ne olur? Eğer bayileri olan bir üretici firma iseniz müşterileriniz web adresinizi veya telefon numaranızı kolilerinizin üzerinde görmek istemeyebilirler, çünkü onlar sizden mal alıp alt bayilere yada nihai kullanıcılara satıyorlardır ve hiç bir satıcı firma mal sattığı müşterisini mal aldığı firmaya kaptırmak istemez, o yüzden firma bilgilerinizi kolilerinizde gördüğü zaman hoşlarına gitmeyebilir ve bu sayede sizden mal almayı kesebilirler.
  • Baskılı kolilerinizin üzerinde bulunmasını istediğiniz detayları, örneğin ürünlerinizin kırılganlık özellikleri varsa, kırılabilir logosu koydurtmayı unutmayın veya ürünleriniz nem veya rutubetten dolayı etkilenecek ürünlerse bu ibareyi belirten şemsiye işaretini koydurtabilirsiniz, ürünleriniz olumsuz hava şartlarında örneğin belli bir ısının altında veya üstünde etkilenecekse bu ibareyi koyabilirsiniz, ürünleriniz dik bir pozisyonda sevk edilmesi gerekli ürünler ise ok işareti ile yönünü tayin eden ibare koydurabilirsiniz, ürünlerinizin belli oranda istif yapılmasını belirten azami istif miktarını belirleyen bir ibare koydurabilirsiniz.
  • Kolilerinizin üzerine gelecek baskıların kolinin neresinden başlayıp neresinde biteceği ile ilgili bir çizim yapıp önünüze koyun ve ona göre orantıları hesaplayın, unutmayın çok büyük bir baskı koliyi biçimsiz aynı şekilde çok küçük bir baskı da koliyi biçimsiz kılacaktır, baskı renklerini göz önüne alın ve flexo baskılarda baskı sınırının 3 renkle sınırlı olduğunu ve sadece ana renklerin üzerinde yoğunlaşarak düşünün.
  • Grafik çalışması, kolinizin üzerinde olmasını istediğiniz logo amblem web adresi vs. türü şeylerin grafik çalışmaları elinizde varsa ve hatta bunların değiştirilebilir formatta, örneğin PSD. TIF. CDR. vs. formatlarda olmasına dikkat edin, eğer bu tür formatlarda elinizde logonuz yada çalışmanız yok ise JPG formatında olan grafikleri de değerlendirip koli yaptıracağınız firmaya gönderebilirsiniz, ayrıca firmanıza koli yapacak firmadan mutlaka örnek bir grafik çalışması aldıktan sonra işin okeyini veriniz, aksi takdirde yanlış baskılar çıkabilir ve bu sayede kolicinizle sıkıntı yaşayabilirsiniz.
  • Kolinizin baskısında kullanılacak klişe ücreti konusu, kolinizin üzerinde olmasını istediğiniz grafik çalışmasını yapmak için koli üreticileri Cyrel Klişe kullanırlar, klişe ücreti konusunu kimi firma fiyata dahil edip fahiş bir şekilde talep edebilir yada çıplak bir şekilde klişe fiyatı bu kadar edecek diyebilirler, kimi firma bunu baştan size söylemez sonradan faturaya eklendiğini görürsünüz ve hesapta hiç konuşulmamış olan bu konuyu faturada görünce küplere binersiniz : ) onun için bu tür detayları en baştan konuşmanızı tavsiye ediyoruz, hatta bazı koli firmalarına yüklü miktarda koli siparişi verdiğinizde klişe bedelini kendileri karşılarlar.
  • Baskı renkleri hususu
    Sipariş edeceğiniz kolinin rengi Taba renk ise, baskıda bu rengi tutturmak zor olabilir, çünkü ofset baskı değil flexo baskı olduğundan ana renklerin dışına çıkmak tavsiye edilmez, çünkü zaten mevcut olan koli rengi farklı bir renk ayrıca ofset baskı yapmıyorsunuz, onun için mümkün olduğu kadarıyla ton ayarlaması yapmak için ana renkleri tercih etmek gereklidir, beyaz renge baskı yaparken farklı çıkan şey, Taba renge baskı yaparken çok farklı olabilir.

© 2018-2022 Eylül Ambalaj Tüm Hakkı Saklıdır. Gizlilik Bildirimi - KVKK Politikası | CinFikir